Ahad, 19 Disember 2010

Kisah Maher ZainKehidupan awal

Maher Zain lahir pada 1981 di Lebanon. Keluarganya berpindah ke Sweden ketika Maher hanya lapan tahun, di mana dia melanjutkan persekolahnya. Maher mendapat keyboard pertama ketika dia hanya sepuluh tahun. Dia kemudiannya memasuki universiti dan mendapat gelaran sarjana muda dalam

Aeronautical Engineering [1] Ketika masa remajanya, dia selalu menghabiskan masa disekolahnya dengan rakan-rakan di mana mereka akan bernyanyi, ber-rap, menulis dan bereksperimen dengan muzik dalam segala hal .

Kerjaya

Setelah terlibat untuk sementara di scene muzik sebagai penerbit muzik [2], Maher diperkenalkan ke RedOne, seorang penerbit muzik di dunia muzik di Sweden yang berketurunan

Moroco. Maher mula bekerja dengan RedOne [2] dan kemudian berpindah ke New York. Pada bulan Januari 2009, Maher Zain mula mencipta lagu dan membuat album dan ditandatangani dengan Awakening Records. Maher mendapat inspirasi tentang muzik dari ayahnya, yang merupakan penyanyi ,yang bernyanyi di bandar Mediterranean Tripoli, Lubnan.

Maher telah membuat konsert percuma di Bahrain, [3] [4] dan juga di konsert Spring di Universiti Amerika di Kaherah, Mesir.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan